Over Babybarn

Ontdek ons verhaal in deze post

Ik ben Maxim, getrouwd met Hannah tijdens de eerste corona lockdown (’20) en trotse papa van ons zoontje Lucas (’21). Daarnaast ben ik handelsingenieur en sociaal econoom van opleiding, waardoor het sociaal verantwoord ondernemen me als van nature in het bloed zit. Met Babybarn heb ik de kans gegrepen dit ook in de praktijk om te zetten.

Tijdens de zwangerschap van onze zoon stonden we versteld van de vele spullen die je nodig lijkt te hebben om de komst van je kleine wondertje voor te bereiden. Het aanbod is daarenboven zeer divers en het is moeilijk om doorheen de bomen het bos nog te zien.

We verschoten dan ook enorm van het kostenplaatje toen we een voorstel voor de geboortelijst van onze zoon doorgestuurd kregen. Er schoten 1001 vragen door mijn hoofd. Zijn al deze spullen wel echt noodzakelijk? Wil ik +- 10.000 euro uitgeven aan een uitzet voor mijn baby? En hoe weet ik welk merk het beste aansluit bij mijn wensen? Welke producten zijn veilig & ergonomische en toch ook comfortabel voor mijn baby? Zou ik kunnen opstarten met de essentiële stuks en gaandeweg evalueren wat ik verder nog nodig heb? Moeten deze producten wel allemaal nieuw zijn of kan ik tweedehands kwalitatieve producten aankopen?

Als ouder wil je het beste voor je kind. En onder dit motto kijken we niet op een euro meer of minder maar het beste willen voor je kind wil niet noodzakelijkerwijs zeggen dat je alles vanop een geboortelijst moet kopen, evenmin wil het zeggen dat je alles nieuw moet kopen. We gingen dan ook op zoek naar tweedehands spullen van goede kwaliteit die een tweede leven konden krijgen in ons gezinnetje. Deze zoektocht bleek tijdrovend maar we vonden de kwaliteit waar we naar op zoek waren. Uit eigen ervaring weten we dus dat er de laatste jaren een tweedehandsmarkt tot stand gekomen is voor babyartikels, waaruit reeds bewezen is dat kwalitatieve producten door meer dan 1 baby of gezin gebruikt kunnen worden. En zo ontstond het idee om een kwalitatief en betrouwbaar platform te ontwikkelen, dat ouders kan begeleiden in de zoektocht naar een duurzame en high-end babyuitzet op een manier die bovendien ook kosten- en tijdbesparend is.


Onze kernwaarden

Tijd, geld & stress besparend

Ontdek onze post

Ben je ooit al op zoek gegaan naar producten via de tweedehandsmarkt? Dan herken je vast wel hoe tijdrovend het is om een artikel met de gewenste kwaliteit te vinden en hoe schaars het aanbod is. Daarbovenop komt dat je moet onderhandelen over de prijs en heerst er onzekerheid over de staat waarin je de producten zal ontvangen.

Door je babyuitzet samen te stellen via Babybarn bespaar je als toekomstige ouder tijd omdat ons aanbod gemakkelijk terug te vinden is op de webshop, met een transparante prijs.

Daarnaast kan je vertrouwen op onze selectie en adviezen waardoor je jezelf een hoop keuzestress kan besparen. Zo communiceren we transparant over de gemiddelde gebruikstermijn van producten in onze Blogs.

Het geeft jou ook de mogelijkheid om producten van de beste kwaliteit in huis te nemen, zonder je spaarrekening te hoeven plunderen. Door een artikel dat je gedurende kortere tijd gebruikt te huren in plaats van kopen kan je maar liefst gemiddeld 50% besparen tov de nieuwprijs, rekening houdende met de geadviseerde huurtermijn van een product.

Doordat je de producten retourneert na gebruik, bespaar je ook tijd en stress uit vermits je deze niet hoeft door te verkopen en je hoeft geen opbergplaats te voorzien. 

Samengesteld uit ervaring

Ontdek onze post

Zie jij ook doorheen de bomen het bos niet meer? 

Het kan heel overweldigend zijn om een babyuitzet samen te stellen. De keuze-opties zijn eindeloos en het is niet altijd even duidelijk wat de verschillen tussen bepaalde modellen of merken zijn. Alsook is het niet altijd even duidelijk welke artikel een absolute 'must' zijn en welke een 'nice to have' zijn. 

Via Babybarn bieden we een preselectie aan voor jou! We nemen enkel op in ons assortiment waarmee we goede ervaringen hebben en vereenvoudigen het aantal opties. 

Het is ons doel om diversificatie in gebruiksmogelijkheden aan te bieden maar het aantal opties niet groter en complexer te maken dan nodig.

Bij onze keuze in leveranciers houden we onder andere rekening met veiligheid, design, gebruiksvriendelijkheid, ergonomie,....  

Daarnaast ondersteunen we onze keuze voor het Babybarn gamma (en de bijhorende sterke eigenschappen van de producten) door informatie te posten op onze website en sociale media. Check zeker onze Blog pagina

Babybarn is een initiatief van ouders voor ouders. We beiden duurzame producten aan die afgestemd zijn op de huidige levensstijl en de band tussen ouder & kind versterken.

Met oog voor de toekomst

Ontdek onze post

Met Babybarn willen we verantwoord ondernemen. Daarbij staat centraal dat we een weloverwogen gamma aanbieden van kwalitatieve en duurzame babyartikels, met een focus op verhuur van artikelen. Door artikels te hergebruiken, kan de afvalberg verkleind worden en kan er bovendien op energie en grondstoffen bespaard worden. Hiermee zetten we reeds mooie eerste stappen in het verlagen van onze uitstoot.

Onze ambities op vlak van duurzaamheid zijn ongeremd. Denk maar aan het herstellen van artikelen zodat hergebruik geoptimaliseerd kan worden zonder in te boeten aan kwaliteit, groen transport introduceren, gebruik maken van ecologisch drukwerk en duurzame inpakmaterialen ,.... 

In 2024 willen we onze klimaatimpact kwantitatief in kaart brengen opdat we onze verbeterpunten en de nodige actieplannen kunnen opstellen. Ons doel is om onze eigen impact maximaal te beperken. Uitstoot die we niet kunnen beperken willen we compenseren opdat we CO2-neutraal te werk kunnen gaan. De intrinsieke motivatie is enorm groot om hierin significante stappen te zetten en onszelf te blijven uitdagen om beter te doen. We zullen dit stap per stap uitwerken, samen met jullie.

Kortom, met Babybarn willen de samenleving inspireren om de huidige manier van consumeren te veranderen zodat we van de wereld een betere plek kunnen maken voor vandaag, voor morgen, voor de toekomst.

Stijlvolle kwaliteitsproducten

Met babybarn zetten we in op een stijlvol aanbod waarin enkel producten met hoge kwaliteit worden opgenomen.

Wanneer je tweedehands een product aankoopt ben je nooit zeker van de staat waarin je het product zal ontvangen. 

Babybarn draagt zowel kwaliteit als veiligheid hoog in het vaandel. Je kan erop vertrouwen dat we alle producten leveren in een veilige, intacte en propere staat.

Zo worden alle producten na ieder gebruik gecontroleerd t.o.v. onze hoge kwaliteitsstandaarden. Ieder product wordt ook intensief gereinigd na gebruik opdat de hygiëne gegarandeerd kan worden. 

  • Enkel producten die voldoen aan onze hoge kwaliteitseisen worden opnieuw verzonden voor gebruik.
  • Producten die niet meer voldoen aan onze hoge kwaliteitseisen worden vervangen door nieuwe producten.
  • Producten die niet meer voldoen maar wel nog veilig  gebruikt kunnen worden, worden via onze outlet verkocht. Er wordt steeds transparant gecommuniceerd over de staat van het product.

Afgestemd op jouw unieke noden

Als ouder is het moeilijk om op voorhand in te schatten wat je nodig hebt en hoelang je iets zal gebruiken. Dit hangt in grote mate ook af van de unieke noden van jouw kind. Deze noden verschillen kind per kind, bovendien kan je situatie ook veranderen en wil je bij een tweede kind mogelijks andere keuzes maken dan bij een eerste. 

Je kan perfect inspelen op je huidige noden indien je jouw babyuitzet huurt! Op deze manier hoef je geen hoog bedrag neer te leggen voor een product waarvan je niet zeker ben of en hoelang je het zal gebruiken. 

Wanneer een product niet populair is bij je kind kan je ons ook altijd contacteren om te bekijken of het geruild kan worden voor een ander product uit ons assortiment.

Bovendien kies je zelf welke huurtermijn het best aanleunt bij jouw nood en het is mogelijk om producten te verlengen wanneer je ze langer dan initieel voorzien wilt gebruiken.

Dit geeft jou als ouder de nodige vrijheid om op elk moment keuzes te maken afgestemd op je huidige levensstijl en de noden van je kindje(s), in lijn met wat werkt voor jullie unieke gezin.