Welke drager past het best bij mij?

Lees onze blog indien je graag het verschil wilt weten tussen een draagdoek, Mei Tai, draagzak & rugdrager. We leggen ook uit waar je best rekening mee houdt bij het aanbrengen en kiezen van een draagsysteem.

Onze draagzakken zijn geschikt voor pasgeborenen. Maat 50/56  en met een gewicht > 3.5 Kg, tenzij anders vermeld.

Wat best bij jou past evolueert in tijd

Vaak evolueert wat best bij jou en je kindje past in tijd, door het product te huren kan je perfect voldoen aan deze nood zonder een fortuin uit te geven. Blijkt jouw kindje helemaal niet graag gedragen te worden? Je kan het product voegtijdig inleveren! Ontdek de andere voordelen van huren.

Onthoud: mits een draagzak ergonomisch is en ze geschikt is voor de leeftijd van jouw kindje, is er geen betere of slechtere optie. Wat het beste bij jou past wordt dan voornamelijk bepaald door je persoonlijke voorkeuren!

Heb jij een baby die rustig wordt in een drager en zich er geborgen en veilig in voelt? Dan zal je jouw baby de eerste maanden graag en vaak dicht bij jou houden. Het is belangrijk om dan te investeren in een drager die goed zit en bij jou past. En dit kan je enkel weten door je baby erin te dragen!

  • Draag je jouw baby graag op een authentieke maar toch toegankelijke manier waarbij je enkel de schouderbanden moet knopen? -> Dan is de 'Half Buckle' de beste keuze. Dit is een grote favoriet van vele ouders omdat het een heel eenvoudige manier is van knopen. 
  • Kijk je echter enorm op tegen het knopen en ben je liever snel klaar om met je baby op stap te gaan? Wil je de drager graag zo eenvoudig mogelijk gebruiken? -> Dan is de 'Draagzak Newborn' ongewtijfeld de beste keuze voor jou!

Wanneer je kindje ouder en zwaarder wordt, verandert het type drager dat best bij je past. De meesten kiezen dan voor een ‘draagzak newborn’ of draagzak ‘adventure’ vermits je deze snel & eenvoudig aan en uit kan doen.

  • Hou je van een minimalistisch, hip design en hoog draagcomfort? -> Dan is de ‘Draagzak Newborn’ de juiste keuze voor jou!
  • Vind je het vooral belandrijk dat de draagzak functioneel en sportief is? -> Dan is de ‘Draagzak Adventure’ iets voor jou!

Van zodra je kindje zelfstandig kan zitten, is een kinderdrager de beste optie. Zeker naarmate je kindje ouder en voornamelijk zwaarder wordt, geeft het de beste ondersteuning. En je kindje kan de wereld gezellig mee ontdekken vanop zijn 'troon'.

Note: wij bieden geen draagdoeken aan in ons assortiment vermits deze veel tijd en oefening vragen om correct aan te brengen. We hebben zelf ervaren dat deze vaak te hoog/ te laag zit, te strak/ te los zit,.... waardoor de ergonomische zit niet optimaal behouden kan blijven. En wanneer je moe bent of je baby een huilbui heeft zit je er niet op te wachten om je doek 5x te moeten knopen vooraleer hij goed zit...

Je kan wel alternatieven in ons assortiment terugvinden die ook zeer geschikt zijn voor het dragen van je baby en die eenvoudiger zijn aan te brengen waardoor de kans op fouten veel kleiner wordt. Dit laat je toe om, ook wanneer de vermoeidheid toeslaat, je baby comfortabel en ergonomisch te dragen.

Heb je nog bijkomende vragen? Aarzel dan niet om ons te contacteren of zoek een consulent bij jou in de buurt. 

tijdslijn die weergeeft welke drager in welke fase het beste bij jou en je kindje past

Half Buckle

Een prachtig draagsysteem dat de eenvoud in gebruik van een draagzak combineert met het comfort en de soepelheid van een geweven draagdoek.

  • De heupband kan je eenvoudig & snel afstellen en sluiten via een gespsluiting. De zachte en soepele stof in het rugpand is al voorgevormd, bovendien kan het in de lengte versteld worden waardoor het heel geschikt is om pasgeboren baby's te dragen.
  • Je hoeft dus enkel nog de schouderbanden te knopen! Een stuk gemakkelijker dan een draagdoek dus. De flexibiliteit van de knoopbare schouderbanden is dan weer geweldig omdat je ze kan wikkelen en knopen zoals jij en je baby nodig hebben en zo het draagcomfort kunt maximaliseren.

Nog een voordeel tov een draagdoek? Er is maar 1 laag stof rond je kindje gewikkeld (en geen 3 lagen), het is dus een pak luchtiger wat een enorm voordeel is vermits je hem dan ook in de zomer kan gebruiken.

Het is onze favoriet om pasgeboren kindjes de eerste maanden in te dragen.

overzicht van alle mei ta iin ons assortiment van Isara en Rookie. Geedt Babybarn advies weer en de meeste belangrijke kenmerken zoals ergonomische zitting, shouderbanden, materiaal,...

Draagzak Newborn

Vind je het knopen van de schouderbanden te omslachtig maar wil je toch graag je kindje gezellig bij je dragen? Dan is een 'draagzak newborn' iets voor jou! 

  • Naast de heupbanden (gespsluiting of klittenband) kan je namelijk ook de schouderbanden sluiten met behulp van een gespsluiting. Net zoals bij de Mei Tai is het rugpand reeds voorgevormd.
  • Daarnaast kan je zowel bij de Rookie als bij de Hoppediz draagzak de lengte van het rugpand aanpassen. Dit maakt dat je kindje niet te diep wegzakt en het ook perfect gebruikt kan worden voor pasgeboren kindjes.

Dit blijft onder alle draagsystemen de meest toegankelijke, snelle en eenvoudige manier om je kindje te dragen. Heel fijn voor ouders die pas beginnen dragen of zich onzeker voelen. 

Daarnaast is het ook een heel leuke draagzak voor ouders die graag snel op stap gaan met hun kindje! En is het een mooie opvolger voor de Mei Tai. Wanneer je kindje namelijk zwaarder of mobieler wordt en jullie meer op stap gaan is het heel fijn om de draagzak eenvoudig & snel aan en uit te kunnen doen. De voorgevormde schouderbanden bieden ook meer comfort wanneer je kindje zwaarder wordt of tijdens het rugdragen.

Overzicht van alle draagzakken die geschikt zijn vanaf de geboorte, van Rookie & Hoppediz. Alle belangrijkste kenmerken worden opgesomd zoals advies Babybarn, schouderbanden, ergonomische zitting, materiaal,....

Draagzak Adventure

Wordt je kindje ouder en zwaarder en heb je liever een steviger of meer robuuste drager met dikke gewatteerde schouderbanden? Dan is de 'draagzak adventure' de beste keuze voor jou!

  • Net zoals de draagzak newborn hebben ze zowel een heupband als schouderbanden die sluiten via een gespsluiting of klittenband.
  • Omwille van het steviger en voorgevormd materiaal aan het rugpand sluiten ze echter minder goed aan bij het lichaam van je kindje. De ergonomische zitting is aanpasbaar maar je kan de lengte van de draagzak niet aanpassen waardoor je kindje te diep kan wegzakken. We adviseren dan ook om deze ten vroegste te gebruiken vanaf de leeftijd van 3-4 maanden.

Een heel leuke draagzak voor ouders die graag langere en intensievere wandelingen maken met een kindje dat steeds zwaarder en mobieler wordt.

Ontdek ons aanbod